Συρόμενα
Κουφώματα

Τα συρόμενα κουφώματα αποτελούν μία επιλογή η οποία αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στην ελληνική αγορά. Χρησιμοποιούνται στις πολυκατοικίες για καλύτερη αξιοποίηση του εσωτερικού χώρου, καθώς είναι η ιδανική λύση για κατοικίες με περιορισμένο διαθέσιμο χώρο εσωτερικά.

Η οικονομία χώρου είναι το βασικό πλεονέκτημα που προσφέρουν τα συρόμενα κουφώματα. Χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον στις μαζικές κατασκευές, τις πολυκατοικίες, όπου επιβάλλεται η οικονομία χώρου. Τα συρόμενα κουφώματα είναι ένα ιδιαίτερο γνώρισμα της ελληνικής αγοράς και είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο στις κατασκευές κουφωμάτων κατά τις δεκαετίες '70 και '80. Οι σημερινές σειρές συρομένων κουφωμάτων είναι προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της αγοράς και προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερη μόνωση, κυκλοφορούν δε και σε θερμομονωτικές λύσεις. Χρειάζονται λιγότερο χώρο για να λειτουργήσουν, δέχονται διπλή ή τριπλή υάλωση και ενσωματώνουν εξωτερικά σήτα και παντζούρι ή ρολό. Μπορεί να είναι χωνευτά στον τοίχο (προσφέροντας όλο το άνοιγμα) και εξωτερικά στον τοίχο. Μπορούν ακόμη να είναι δίφυλλα που ενώνονται στο κέντρο του ανοίγματος ή επάλληλα που κινούνται το ένα επάνω στο άλλο και πολύφυλλα με ανάλογη λειτουργία. 

Οι διάφοροι τύποι – συνδυασμοί συρόμενων κουφωμάτων είναι:


  • Επάλληλα: είναι τα κουφώματα των οποίων τα φύλλα σύρονται το ένα πάνω στο άλλο αφήνοντας ελεύθερο μόνο το μισό άνοιγμα.
  • Γωνιακά: είναι τα συρόμενα κουφώματα των οποίων τα φύλλα έχουν δυνατότητα κατασκευής υπό γωνία (90 μοίρες, κλπ).
  • Φιλητά: είναι τα συρόμενα κουφώματα των οποίων τα φύλλα ενώνονται στο κέντρο του ανοίγματος.
  • Χωνευτά: είναι τα συρόμενα κουφώματα των οποίων τα φύλλα χωνεύονται (μπαίνουν) μέσα στον τοίχο.

ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

θερμομονωτικό συρόμενο σύστημα

Το συρόμενο σύστημα SMARTIA M630 PHOS προσφέρει minimal αισθητική στις σύγχρονες κατοικίες συνδυάζοντας τον minimal σχεδιασμό με την υψηλή θερμομόνωση. Ακολουθώντας την φιλοσοφία του κομψού και λιτού σχεδιασμού, όλα τα προφίλ αλουμινίου μπορούν να κρυφτούν μέσα στην τοιχοποιία, παρέχοντας μια συνολική αίσθηση άνεσης με υψηλή λειτουργικότητα και ασφάλεια. Επιλέξτε ανάμεσα σε τυπολογίες επάλληλων, φιλητών ή συνδυασμών με σταθερά φύλλα ανάλογα με τις ανάγκες σας.

> Τύπος τζαμιού: Διπλή ή τριπλή υάλωση 
> Πάχος τζαμιού: Έως 32 mm
> Design: Αλουμίνιο, ίσιο με λεπτά προφίλ, σημείο επαλληλίας 44 mm
> Tύπος: Θερμομονωτικό συρόμενο
> Ασφάλεια: Πολύ υψηλή 

Ιδανικό σύστημα για την κάλυψη μεγάλων ανοιγμάτων, με στιβαρό, minimal σχεδιασμό

Το SMARTIA S560 είναι το ιδανικό σύστημα για την κάλυψη μεγάλων ανοιγμάτων, με στιβαρό, minimal σχεδιασμό και υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης. Ο προηγμένος ανασυρόμενος μηχανισμός, ο οποίος ανασηκώνει το κούφωμα όταν θέλετε να το σύρετε, επιτρέπει την εύκολη κύλιση, ακόμα κι όταν πρόκειται για βαριές κατασκευές με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Επιλέξτε ανάμεσα σε μία πληθώρα τυπολογιών (π.χ. γωνιακές ή πολύφυλλες τυπολογίες), ανάλογα με τις ανάγκες της κατοικίας σας.

> Τύπος τζαμιού:
Διπλή υάλωση
> Πάχος τζαμιού: Έως 44 mm
> Design: Αλουμίνιο, ίσιο με κανονικά ή λεπτά προφίλ, σημείο επαλληλίας 49mm
> Tύπος: Θερμομονωτικό ανασυρόμενο
> Ασφάλεια: Πολύ υψηλή 

 Ένα μοντέρνο και ευέλικτο θερμομονωτικό σύστημα για συρόμενα κουφώματα

Το SMARTIA S350 είναι ένα μοντέρνο και ευέλικτο θερμομονωτικό σύστημα για συρόμενα κουφώματα, το οποίο αποτελεί μία εξαιρετική, όπως θα την χαρακτηρίζαμε, "value for money" επιλογή για αντικαταστάσεις ή ανακαινίσεις, παρέχοντας την δυνατότητα κατασκευής κουφωμάτων που κρύβονται μέσα στον τοίχο για μέγιστη εξοικονόμηση χώρου.

> Τύπος τζαμιού: Διπλή υάλωση
> Πάχος τζαμιού: έως 24 mm
> Design: Αλουμίνιο, ίσιο με λεπτά προφίλ, σημείο επαλληλίας 50 mm
> Tύπος: Θερμομονωτικό συρόμενο
> Ασφάλεια: Υψηλή 

* Για τον υπολογισμό της εξοικονόμησης ενέργειας απο την αντικατάσταση κουφωμάτων έχουν ληφθεί υπόψιν οι εξής παραδοχές:
Το σπίτι είναι διαμέρισμα 100 m 2 στον 2ο όροφο πολυκατοικίας, χωρίς προσαυξήσεις ή μειώσεις συντελεστών ανάλογα τον προσανατολισμό, με χρήση θέρμανσης επτά μήνες (από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο), με μέσο όρο χρήσης εννέα ώρες ημερησίως. Η σύγκριση γίνεται με 5 κουφώματα παλαιού τύπου με απλή μονή υάλωση 4 mm, συνολικής επιφάνειας 16,5 m2.
Το κόστος θέρμανσης έχει υπολογιστεί με τιμή πετρελαίου 1€/lt.
** Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για έναν τύπο ανοίγματος 1,50 x 2,20m (πλάτος x ύψος) με διπλό θερμομονωτικό υαλοπίνακα Ug=1,0 W/m2k

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Έχετε απορίες ή παρατηρήσεις; Παρακαλούμε συμπληρώστε την Φόρμα Επικοινωνίας και θα λάβετε απάντηση μέσω e-mail από εκπρόσωπό μας.